No, tak, ale jajecznica na maśle czasem smaczna :) Ja jem Fińskie, Kerrygold i prawdziwe z targu :) Natomiast wiem już, że "masło roślinne" - taka nazwa producenta - złe do smażenia, więc tym bardziej :)
Panowie, czy do smażenia również warto zamienić olej słonecznikowy na oliwe z oliwek extra virgin? Wiem że najlepiej unikać smazonego, ale czasami jestem zmuszony stąd to pytanie.
jak dam do smazenia pol lyzeczki masla na patelnie teflonowa to jest tragedia? czy koniecznie musi byc PAM? Zmieniony przez - hektor1800 w dniu 2013-03-02 19:54:49
w tym wątku to jedynie mogę Ci napisać, że olej z pestek winogron do smażenia w ogóle się nie nadaje. ;-) PAM to spray, którego używasz w bardzo małej ilości więc można założyć 0 kcal, ale najlepiej - suchy teflon.
Czyli: możesz, ale to bez sensu. Do smażenia kup sobie spray Pam, albo olej kokosowy. Ewentualnie klarowane masło. Zmieniony przez - MisieXL w dniu 2013-07-18 21:12:26
jeszcze jedno pytanie co z oliwa do smazenia bo ostatnio chyba tutaj sie poajwily jakies wypowiedzi ze to zly pomysl zeby smazyc na oliwie a ze mi sie powoli konczy to takto kupie co innego zamiast tego tylko pytanie co? i jak czy wogole wliczac ta oliwe ta co smaze
1. http://allegro.pl/pam-original-cooking-spray-do-smazenia-170-gr-i3390474562.html 2. http://allegro.pl/berkley-jensen-cooking-pam-spray-olej-bezkaloryczn-i3408072445.html Lepiej zamowic oryginalny ''PAM"' czy mozna zamowic to co jest w punkcie nr. 2 i to jest to samo?? cena 2 jest znacznie mniejsza, i moge bezposrednio w sklepie we wrocku [...]